bio

Mijn naam is Machteld Vennevertloo, ik ben zangdocente/coach in Hilversum.

Vanaf zeer jonge leeftijd zong ik al. Op mijn zesde begon ik met zingen in een kinderkoor en na een paar succesvolle talentenjachten met liedjes van Mike Oldfield/Maggie Reilly kwam ik op mijn tiende terecht bij mijn eerste zangdocente Lily Schot.

Vanaf die tijd kwam ik in de gelegenheid met grote regelmaat op te treden in onder andere een kinderopera van Henk Alkema en Anton Quintana. Ook was ik met popmuziek en musical bezig, iets wat nog steeds mijn interesse heeft.

Toen ik 16 jaar was werd ik aangenomen voor klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. In 1999 studeerde ik af als Uitvoerend Musicus aan het Conservatorium van Amsterdam en aan De Nieuwe Opera Academie.

Daarna was ik lange tijd werkzaam als soliste in de klassieke muziek met name in opera bij Opera Zuid. Het meest bijzondere project daar was voor mij de musical Les Parapluies de Cherbourg van Michel le Grand (naar de film met in de hoofdrol Catharine de Neuve als Geneviève) waarin ik de hoofdrol zong van Geneviève.

Zingen heeft dus altijd centraal gestaan in mijn leven. Door de jaren heen groeide mijn belangstelling voor het lesgeven en geef ik zangles in zangstudio 51 aan huis aan jong en oud, amateurs, (semi)professionals en kinderen. De muziekstijlen waarin ik lesgeef zijn klassiek, musical en popmuziek.